Els Moixiganguers d’Igualada marxen al País Valencià a preparar la nova temporada

L’estada serà de 3 dies i la colla espera que serveixi per millorar tan el nivell de les construccions com la cohesió interna dels castellers. Els morats encaren la que serà una de les temporades més exigents per a lacolla i per poder mostrar les seves millors construccions han d’estar preparats des del primer dia, és per això que aquest divendres a la tarda marxen d’estada al País Valencià.

Els igualadins s’allotjaran a un càmping a la zona d’Orpesa, a la província de Castelló, on esperen assajar-hi des de la primera tarda. El dissabte, seguiran amb la dinàmica castellera amb assaig durant el matí i a dos quarts de sis de la tarda actuaran al municipi de Borriol conjuntament amb la Conlloga Muixeranga de Castelló.

El diumenge al matí, a les dotze, faran una altra actuació al Museu de la Faixa del municipi de Cinctorres, també de la província de Castelló. Un cop acabadala colla anirà fins a Morella on passarà l’última tarda abans de tornar a Igualada.

Des de la junta i la tècnica dels Moixiganguers esperen que aquesta estada de tres dies pugui servir per polir les estructures que ja preparen de cara a la temporada que tot just acaba de començar i per poder cohesionar els castellers que en formen part i poder fer pinya literalment i simbòlica.

L’última actuació dels morats va ser a la Festa de la Caldera de Montmaneu on van carregar la torre de set i descarregar el 3 i 4 de set i un pilar de 5 i la propera serà el diumenge 20 de març a Barcelona per la diada en honor de Josep Sala.