Els Moixiganguers estrenen dos castells a la diada en homenatge a Josep Sala

Aquest diumenge els morats actuaven a Barcelona juntament amb els Castellers de Barcelona i els Sagals d’Osona a la diada Josep Sala. 

Sala, nascut a Vilafranca l’any 1938, va ser un dels fundadors de la colla barcelonina i va tenir un paper important en la fundació dels Moixiganguers d’Igualada. L’any 2020 va morir a Vilafranca.

Abans de començar a sonar les gralles, els presidents de les tres colles van fer uns breus parlaments recordant la figura de Sala i la importància que va tenir en el món casteller. Després d’això, els igualadins van descarregar el 5 de 7 a primera ronda, un castell que portaven a plaça per primer cop aquest 2022. En la mateixa ronda els castellers de Barcelona van fer el 4 de 6 amb agulla i els Sagals d’Osona el 3 de 7. A la segona ronda els morats s’anotaven una nova torre de set descarregada, una estructura que espera folrar-se al llarg de la temporada. Els barcelonins van descarregar el 3 de 7 i els osonencs el 4 de 6. 

Un cop acabada la segona ronda la pluja va intentar prendre el protagonisme als castells i va provocar una petita aturada en la diada. Per sort, tot va acabar en un ensurt i la plaça Valentí Almirall va poder gaudir dels castells que faltaven per mostrar. Els Moixiganguers van descarregar, també per primer cop aquesta temporada, el 4 de 7 amb agulla, els locals el 4 de 7 i el Sagals el 4 de 6 amb agulla. Per finalitzar la diada els igualadins van fer el vano de 5.

La següent data remarcable pels morats és el diumenge 27 de març en la diada de Cotxeres, el local de la colla, on podria ser que s’hi estrenés alguna estructura de vuit si els assajos van bé.