Els Moixiganguers exhibeixen la tripleta a la diada d’aniversari

La colla morada celebrava aquest diumenge els 27 anys i ho feia de la millor manera possible actuant a casa juntament amb els Castellers de Sant Cugat i els Capgrossos de Mataró. L’actuació, a més, posava el punt i final a una setmana plena d’actes castellers.

Després de dos grans assajos, tant el dimecres com el divendres, els igualadins arribaven molt ben preparats a la Plaça Pius XII per igualar la millor actuació de la història de la colla en una diada d’aniversari i així ho van demostrar. La primera ronda començava forta. Un cop tancada la soca i amb el folre a punt, les gralles donaven el tret de sortida a la torre de vuit amb folre, un castell que encara no s’havia vist aquesta temporada i que suposava la primera estructura folrada dels Moixiganguers després de la pandèmia. Els Capgrossos van descarregar el 3 de 7 i els Gausacs el 5 de 7.

A segona ronda, encara eufòrics, van estrenar la que seria la segona novetat de la colla aquest any, el 3 de 8. Un castell, que si el nivell continua creixent com ara, s’espera que tingui un pis més abans d’acabar la temporada. Després d’això, els de Mataró van descarregar el 4 de 7 i els santcugatencs el 4 de 7 amb agulla. La tercera ronda va consolidar l’alt nivell de la diada amb el 4 de 8 descarregat dels morats, una estructura que ja havien mostrat a plaça les dues actuacions anteriors. Els blaus van acabar amb un 5 de 7 i els de verd amb el 4 de 7. Per acabar la diada, els locals van descarregar 3 pilars de 5 i es van convertir en la colla que firmava la millor actuació de la temporada reafirmant la bona dinàmica dels últims mesos i tot el treball fet als assajos previs.

La pròxima actuació dels Moixiganguers serà el diumenge 8 de maig a Lleida per Sant Anastasi amb Castellers de Lleida i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.