Miquel Bernadí agafa el relleu d’Oriol Solà com a president dels Moixiganguers d’Igualada

Els Moixiganguers d’Igualada van celebrar, aquest divendres 3 de febrer, una assemblea extraordinària per presentar i votar el nou projecte de junta administrativa, encapçalat per Miquel Bernadí, i el cap de colla, Jordi Moreno.

L’assemblea va començar amb el tancament de l’any anterior, seguit d’unes paraules del president sortint, Oriol Solà. En acabar, va arribar el torn de la presentació de l’equip i els objectius de la nova junta, entre els quals en destaquen fer créixer la colla a nivell social i descarregar el quatre de nou amb folre i el pilar de sis a nivell tècnic.

Un cop feta la presentació va arribar el torn de la votació, on els socis decidien, mitjançant el vot secret, si donaven suport al nou projecte. El recompte es va fer tan bon punt va acabar la votació i va quedar aprovada, gairebé per unanimitat, la proposta de junta i cap de colla pels pròxims dos anys.

Així doncs, el nou president morat és Miquel Bernadí, de 42 anys, moixiganguer des dels inicis de la colla, l’any 1995. Va ser cap de colla entre els anys 2007 i 2010, quan es va assolir el primer castell de vuit i també ha ocupat altres càrrecs tècnics. Darrerament formava part de l’equip de folres.

Jordi Moreno, amb tan sols 31 anys, és el cap de colla en actiu més longeu del món casteller amb 10 temporades consecutives dirigint la part tècnica de la colla. És moixiganguer des de l’any 2001 i ha estat al capdavant de la colla durant l’etapa més exitosa dels igualadins, amb el salt als castells de la gamma alta de vuit i l’assoliment de la categoria de nou, l’any 2018. 

Doblet de premis a la Nit de Castells 2023

L’endemà de l’assemblea, es va celebrar, a Valls, la Nit de Castells 2023, organitzada per la Revista Castells i el Baròmetre Casteller, on s’atorgaven els premis a la temporada 2022.

Els Moixiganguers d’Igualada van rebre el premi a la colla amb més gamma de vuit pisos, que va recollir Jordi Moreno, i el premi a la colla de la temporada, que van recollir Oriol Solà i Jordi Moreno. Un guardó que certifica la bona feina de la colla els últims anys i el bon moment de forma dels morats.