Els Moixiganguers descarreguen el primer castell de 8 de la temporada

Aquest diumenge els igualadins es trobaven amb la primera actuació com a locals de l’any i, després de la bona dinàmica dels últims assajos, era una data que prometia estrenes importants. Les dues colles convidades a acompanyar els morats a la diada de Cotxeres eren Castellers de Lleida i Tirallongues de Manresa.

La diada va començar amb 4 pilars de 4 seguits de la torre de set, una estructura que ja agafa forma i que s’ha convertit en habitual aquestes primeres actuacions dels Moixiganguers. A la mateixa ronda els manresans van fer el 4 de 6 i els del Segrià el 3 de 7. La segona ronda havia de ser la bona, però després de desmuntar un intent del 4 de 8, els igualadins van optar per descarregar el 7 de 7, un castell que també era el primer cop que veiem a plaça per part dels morats. Tirallongues va descarregar el 3 de 6 amb agulla i Castellers de Lleida el 4 de 7.

Finalment, va arribar el plat fort. La 3a ronda va començar amb el 4 de 8 descarregat dels Moixiganguers, que els convertia en la tercera colla en fer un castell de 8 el 2022. Els de Manresa van descarregar el 3 de 6 i la colla de Lleida el 4 de 6 amb agulla. Els morats es van acomiadar amb dos pilars de 5 i dos de 4.

En acabar la diada es va celebrar un dinar a les Cotxeres, que enguany complia 5 anys com a local de la colla, on hi van assistir castellers de les 3 colles que havien participat en la diada.

Aquesta setmana torna a ser important per als Moixiganguers que han de preparar la següent actuació que serà el dissabte 2 d’abril a Tarragona a la diada d’inici de temporada dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau.