Els Moixiganguers d’Igualada brillen a la primera diada a casa

Els igualadins celebraven, ahir 26 de març, la diada de les Cotxeres, una cita que des de fa 6 anys suposa la primera actuació amb els morats com a locals.

Amb gairebé dues-centes camises a plaça i els deures fets a assaig la diada prometia grans castells, i així ha estat. Els acompanyaven els Castellers de Sabadell i Xics de Granollers.

A la primera ronda, després de desmuntar-ne el peu, els Moixiganguers han descarregat el quatre de vuit, el segon castell de vuit pisos de la temporada després que l’estrenessin a la fira de la caldera de Montmaneu. Tant Saballuts com Xics, han descarregat el 3 de 7.

A segona ronda ha arribat el plat fort, els morats han descarregat la torre de vuit amb folre, primer castell folrat de l’any a tot el panorama casteller i el més matiner de la història de la colla. Els de Sabadell han completat el 4 de 7 amb agulla i els de Granollers el 4 de 7.

La tercera ronda ha començat amb el set de set dels Moixiganguers d’Igualada, un castell que a Montmaneu havia quedat en intent i que, aquest cop, s’ha pogut descarregar. Després d’aquest castell, Castellers de Sabadell han descarregat el 4 de 7 i Xics de Granollers el 4 de 6 amb agulla.

Per acabar la diada, els locals han fet un pilar de 5 i quatre pilars de quatre, un dels quals carregat. La propera cita al calendari dels Moixiganguers és el diumenge 2 d’abril a Gràcia per la Diada de la Independència.